Africhting

Zadelmak

Uit onze ervaring is gebleken dat een paard zonder trauma’s of ‘bijzonder’ karakter 4 tot 6 weken nodig heeft om goed zadelmak te worden (stilstaan tijdens opstappen, halt houden, stap/draf/galop en enkele basisfiguren).
Het zadelmak maken gebeurt bij ons op basis van vertrouwen, rust en respect. Door snel een band met het paard op te bouwen (veel persoonlijke aandacht) accepteren de paarden die bij ons komen al snel een ruiter op zich.

Training

In de training wordt er direct al vanaf het longeren de nadruk gelegd op balans en houding. Hierbij proberen we de paarden aan te leren (voor de paarden die dit niet van nature kunnen) zichzelf te dragen. Zodra het paard de ruiter enigzins accepteert, beginnen we met het rechtrichten van de paarden. Hierbij wordt langzaam de teugeldruk opgevoerd en maakt het paard kennis met eenzijdige beenaanlegging. Daarnaast richten we ons er vooral op om paarden goed aan het been te hebben.
We richten ons niet alleen op het paard, maar ook op de ruiter. In de laatste fase van de training betrekken we de ruiter actief bij de training, zodat we hem of haar kunnen leren wat we ook het paard hebben geleerd.
Elk paard is bij ons welkom om zadelmak gemaakt te worden; paarden en pony’s die bijvoorbeeld net uit de opfok komen, het zadelmak maken van jonge paarden, maar zeker ook oudere paarden die nooit onder het zadel zijn geweest. Het trainen van meer dan één paard en/of pony gebeurt na overleg.

Aan- en doorrijden

Het aan- en doorrijden is zowel een logisch vervolg op het zadelmak maken en een verstandige keuze voor een paard dat al wel berijdbaar is, maar nog de juiste ‘knoppen’ mist.
In onze trainingen geven we veel aandacht aan de omgang en verzorging van het paard, zowel onder het zadel als in de alledaagse omgang. De training bestaat uit dagelijks berijden en longeren. Om het werk voor de paarden leuk te houden, wisselen we veel af in trainingsmethoden.
Wij proberen zo te werken dat het paard voor ons wil ‘werken’. Wij gebruiken geen dwangmiddelen en geen geweld.

Verkeersmak

Als u met uw paard naar buiten wilt en dus deel gaat nemen aan het verkeer, is het voor de veiligheid van uzelf, voor uw paard en het verkeer belangrijk dat het paard vertrouwd is met de verschillende omstandigheden en hier niet van schrikt. Wij hebben veel ervaring met het verkeersmak maken van paarden. U kunt gemiddeld na drie weken met uw paard naar buiten.
Wij zullen eerst met één van onze eigen (verkeersmakke) paarden en uw paard naar buiten gaan. Wanneer dit naar tevredenheid gaat, zullen we het paard ook alleen aan verschillende verkeerssituaties blootstellen. Wij zorgen er zo voor dat uw paard straks nergens meer van opkijkt als u samen naar buiten gaat.Erve Luttikhedde


Erve Luttikhedde

Meenweg 1a
7475 NC Markelo

Contact

Stal:
Gerrit: 0611044945
Ellen: 0623088228
info@stalluttikhedde.nl

Volg ons

STAL LUTTIKHEDDE